VOLKSWAGEN POLO questions and answers

Ask and answer questions on a variety of VOLKSWAGEN POLO models. Help and advice on everything VOLKSWAGEN POLO. Feel free to ask and answer as many VOLKSWAGEN-related questions as you wish.

Ask a question now


Search the questions and answers section:

Below are the latest VOLKSWAGEN POLO questions submitted by visitors to RoadTestReports.co.uk. To supply an answer, simply click on the "Answer this question" link underneath each question. Alternatively, if you want to ask a question, please use this simple form. Please try to make the question as detailed as possible, with all the information necessary for a comprehensive answer included. Please do not use "text speech" or type everything in CAPS LOCK.

Mpilo, South Africa

Volkswagen Polo

Hi I'm driving a polo classic 1.8 2002 model it's jerks no power and finishes the battery when I put the charged battery it's only swing not starting please help

Submitted: 08/12/2016 21:11:59 | ID: 137256

Answer this question

danny, South Africa

Volkswagen Polo

When I switch my ignition on there's a sound tht goes on then after two minutes went off

Submitted: 08/12/2016 11:20:11 | ID: 137250

Answer this question

jerry, South Africa

Volkswagen Polo

hi i am driving polo classic 1.6 i my problem is that when i drive the oil switch will go on and make a sound for a while the goes off what will be the problem?

Submitted: 07/12/2016 08:00:48 | ID: 137216

Answer this question

thulani, South Africa

Volkswagen Polo

Hi I have a problem with my Polo 6 1.6 comfortline it overheating, I have changed the temp sensor but still. No leaks

Submitted: 29/11/2016 14:41:33 | ID: 137035

Answer this question

bassil moko, Bedfordshire

Volkswagen Polo

I fixed a polo playa 1.4 2009 blm i fixed the clutch but the car dont want to start

Submitted: 27/11/2016 12:54:27 | ID: 136994

Answer this question

Andrea, South Africa

Volkswagen Polo

I drive a 2010 polo vivo 1.4 Trendline. In the passed 2 months it has become very problematic. I am on 120 000km. she was losing power and jerks in the gears. VW has changed fuel filter and replaced V Belt. the jerks still occur in second gear when going over speed bums and/or yield and go. And EPC light came on. Also since replacing V Belt - there is a ringing noise coming from the engine - what could this be? I cant keep going back and forth any longer. PLEASE Please help.

Submitted: 23/11/2016 10:07:42 | ID: 136893

Answer this question

Jan, South Africa

Volkswagen Polo

I driving polo classic 1.6 2003model when the engine hot if I start it again it begins by cutting off the power I don't know what's happening

Answers

Change your temperature coolant sensor. Clive from South Africa

Submitted: 23/11/2016 03:03:33 | ID: 136889

Answer this question

Mike Port, Dorset

Volkswagen Polo

My neighbors cars brakes and steering failed when he was driving he also lost his dashboard info, his battery is the original so it is 9 years old. he only does mainly short journeys. Could this be the problem. A local mechanic has said the battery is fine, it worries me because this has happened more than once. Mike

Submitted: 22/11/2016 12:23:21 | ID: 136865

Answer this question

Lucky, South Africa

Volkswagen Polo

Hi my name is lucky I have a polo 6 1.4 trendline 2012 model. Every morning it does not want to start and I took it for diagnosis and they said it does not spark and they said they fixed it but 2days after fixing it still doesn't start

Submitted: 21/11/2016 09:27:52 | ID: 136829

Answer this question

willy, South Africa

Volkswagen Polo

Hi there my car is a polo 1.6 classic compfortline 2006 model.my car is driving fine 4 up to 200 km,then it loses power,a few seconds it is fine again.i did drove the car on empty tank 4 a long time.car starts fine it is driving fine.can it be the fuel pump.it only happens when I'm on the road,thanks

Submitted: 14/11/2016 11:55:50 | ID: 136681

Answer this question

Themba Mazibuko, Southampton

Volkswagen Polo

Hi I drive a Polo Classic 2003 millenium dash 1.6,,, I can start and drive but as soon as I switch engine off for a while and try to start again it starts to cut off and loose power. Then will wait for some time to start and eventually cut off again and again once it starts doing that. Can someone help me please?????

Submitted: 13/11/2016 07:39:10 | ID: 136657

Answer this question

Zak, South Africa

Volkswagen Polo

Hi Guys. I drive a 2002 polo hatch 1.6 (millennium edition) with approximately 200 000km on the clock. For the past few months I have been experiencing intermittent jerking when driving. Car looses power and jerks alot (loss of power). The behavior is ver erratic. Has anyone experienced a similar issue? What was the cause and solution to the problem? My mech is not exactly sure and I don't want to be spending money unnecessary by trial and error.

Submitted: 13/11/2016 05:12:45 | ID: 136656

Answer this question

Godfrey, South Africa

Volkswagen Polo

Hi, Im driving a polo vivo and recently fixed my gaskit that mixed water and oil. The head is fine and the water and oil is not mixing anymore. When I drive the water light goes on but when I check it then the water is fine and the oil. What could the cause be ?

Answers

VW are well known for problems with the temp warning light, if you Google "VW Temp Warning Light" you will find plenty of answers. One possibility is a loose ribbon cable connection at the back of your instrument panel or, more likely, a faulty component in the circuit board of the panel which can be replaced by soldering in a new one by suitable workshop.. Hugh from City of Glasgow

Submitted: 11/11/2016 08:03:03 | ID: 136616

Answer this question

ryno, Yorkshire

Volkswagen Polo

Polo 1.6 classic.2008 model.just want to know where to fill thr powersteering oil

Answers

Where to poor in the pwersteering oil ryno from Yorkshire

Submitted: 09/11/2016 06:51:02 | ID: 136577

Answer this question

Soxx, South Africa

Volkswagen Polo

Hi, I changed plug and coil on my polo 2010 1.4 as it is misfiring and having a black smoke coming out off exhaust. After changing all that it sound fine and had power, but now it started having the same problem. It will drive for a bit then shows EPC light and lose more power, with a black smoke coming out of exhaust. The service was done on the car as well, Please assist what could be the problem as I was told that cylinder number 4 was the one give me problems because of coil which I changed and plug. by the way when I changed the plug it was black, but others are fine like brand new, only just one from number 4 that was damaged. Your assistance will be greatly appreciated. thanks

Submitted: 07/11/2016 08:05:27 | ID: 136524

Answer this question

Selaelo Ramolotja, South Africa

Volkswagen Polo

I drive a 2012 Polo 1.4, the car looses power when approaching steep hills and I must change down to gear 3, and sometimes an EPC light reflects while I am driving. What can be the cause of this.

Submitted: 01/11/2016 13:54:19 | ID: 136409

Answer this question

thulani, South Africa

Volkswagen Polo

I have a problem with my Polo I have changed my radiator but now it started overheating. Don't know whether is not out the air,on the coolant system

Submitted: 28/10/2016 20:27:48 | ID: 136319

Answer this question

titus, Somerset

Volkswagen Polo

Hi. i am driving a polo 6 1.4 trendline (2012). the problem is the engine vibrate a little and as for the toque its not like before more especially on an uphill. i recently had it serviced where new plugs and a petrol filter were replaced. petrol pump was also checked and seems to be working just fine..plz advise on what could be the problem here since even when diagnising it the results shows that the engine is 100% fine. Thank you.

Submitted: 21/10/2016 09:54:36 | ID: 136111

Answer this question

J.collins, Kent

Volkswagen Polo

When driving "20 mph exceeded" message shows up followed by "no entries available" . How can I get rid of this message?

Submitted: 09/10/2016 15:36:42 | ID: 135828

Answer this question

Thifhelimbilu Rathogwa, South Africa

Volkswagen Polo

I m driving a pilot vivo blue line 2012 since Monday I'm experiencing a problem because everyday when I wakeup I found that the front and back light on the passenger side the light is on but when I pack the car I make sure is switched off

Submitted: 06/10/2016 18:13:22 | ID: 135761

Answer this question

Richard, Scottish Borders

Volkswagen Polo

Hi Have a POLO classic 1.4i 2001 model , car jerks when i start it up after a long stand ( 8 to 5 - working ours ) when warm it drives normal again . Please help

Answers

Replace the Coolant temperature sensor Ayman from Yemen

Submitted: 28/09/2016 09:27:59 | ID: 135532

Answer this question

zaid kader, South Africa

Volkswagen Polo

I have a 2004 Polo classic 1,4. I need to change the head gasket and the car is taking oil. I decided to get a second hand motor of a later model polo Vivo and use it in my polo classic. will this work or will there be problem with the management system, mountings and sensors etc

Submitted: 27/09/2016 07:28:16 | ID: 135502

Answer this question

lucian, South Africa

Volkswagen Polo

my polo 1.4 2004 model i just fix the fan belt now there is no acceleration every time i try to accelerate the car sound like it back fires and than dies i have took out the throttle body and clean it up but still the same problem no acceleration what am i to do

Submitted: 19/09/2016 19:35:58 | ID: 135297

Answer this question

Ryan, South Africa

Volkswagen Polo

The EPC warning light is always on then it seems like the car struggles for power. The car started cutting out nw when i decelerate then the battery warning light pops up when it cuts out. The car also jerks as im gng through 2nd and 3rd gear whrn accelerating. Please any advice? This same problem happened about 18 mnths ago and then the car just ceased and i had to replace the fuel pump

Submitted: 17/09/2016 15:18:09 | ID: 135237

Answer this question

laiphi, Central African Republic

Volkswagen Polo

I change the computer box on the Polo 1.6. I put 1.3 Polo computer box.and now doesn't want to excelleread

Submitted: 12/09/2016 15:17:47 | ID: 135119

Answer this question

Quinton Chikosi, Zimbabwe

Volkswagen Polo

I have a Vw polo 1.6 classic that I suspect has immobiliser issues, I got someone selling an ecu set from an accident damaged car,my question is can this work ,or I just need to have a reprogramming done,anyone who does it in south Africa

Submitted: 09/09/2016 12:39:19 | ID: 135049

Answer this question

alan smith, Darlington

Volkswagen Polo

can the clutch be eased off on my new Volkswagen tsi polo 2016 to ease the strain in use

Answers

can anyone answer my query re easing clutch on Volkswagen tsi polo new model 2016 and so make clutch travel to change gear easier for my wife to operate for the next few weeks, thank you alan smith from Darlington

Has anyone the answer re my clutch problem on my New Polo Match 1.2 TSI 90PS 5 speed manual 5 door car alan smith from Darlington

Has anyone the answer re my clutch problem on my New Polo Match 1.2 TSI 90PS 5 speed manual 5 door car alan smith from Darlington

Submitted: 01/09/2016 20:32:55 | ID: 134830

Answer this question

Ruan, South Africa

Volkswagen Polo

Good day I have a 2010 Polo 6 1.4 comfortline, everytime my car gets direct sunlight it does not start. It takes 5 to 7 tries before it starts, took it for diagnostics and my problem was not resolved everything came out great. The problem does not occur during cold weathers or through night times, only when enviromental temperature is very hot.

Answers

Replace the coolant temprature sensor Ayman from Yemen

Replace the coolant temprature sensor Ayman from Yemen

Submitted: 31/08/2016 17:12:08 | ID: 134793

Answer this question

luke, South Africa

Volkswagen Polo

My polo vivo engine has a pinging sound that start after the vehicle ?? temperature goes up, and when you press acceleration it takes time to go up and it doesn't have power. When you put first gear to drive it cuts off or doesn't want to pull away.

Submitted: 30/08/2016 09:38:13 | ID: 134757

Answer this question

marlon, South Africa

Volkswagen Polo

Write your question here...97 VW polo 1600 with 1800 top, I changed fuel pump, serviced vehicle, changed cold start sensor and pype housing infront, checked all fuel and air pipes all is good no bad connections of leakages! My problem car starts idle correctly sumtime bit iradic up and down bt has a good idle timing is correct! Car shutters and stalls as if it doesn't get air or petrol when trying to drive forward bt in reverse no such problems! Changed throttle body same problem! Had it check on coputer or that thing shows thottle body sensor, idle sensor and 2 other things associated with throttle body and immobilzer problems! Got dat fixed! Bt still car doesn't want to drive forward far and still jerks and shutters and stalls! What's wrong with my car or should I keep driving in reverse? Marlon from George RSA

Submitted: 23/08/2016 17:58:58 | ID: 134594

Answer this question

Dave Morris, West Sussex

Volkswagen Polo

My speedometer, mile-counter and fuel gauge all stopped working at the same time. As the sender unit for the fuel gauge is completely different from the speedometer's I wonder if there is some common component that might have failed? It seems unlikely that both sender units failed at the same time

Submitted: 20/08/2016 13:39:36 | ID: 134505

Answer this question

Ghursion, South Africa

Volkswagen Polo

Good day, I drive a 2010 polo 1.4 comfortline and whenever my car is parked outside and receives direct sunlight, it won't start. I have to either turn my ignition for about 5 times before the car starts or I have to wait for about 1-2 minutes and try again... I've taken the car for diagnostics and the problem couldn't be picked up via the computer... During cold nights or winter, the car starts first time. Whenever it's sunny out, the car doesn't start... Please advise... Thanks

Answers

Hi Ghursion I want know have you found your car's problem? Seems our cars has the same problem and same model. Ruan from South Africa

Hi Ruan, I haven't found the problem yet but searched more sites and this is what I've came upon On another site a guy mentioned that his Honda Accord had such a problem. He's mentioned that his main relay (Makes the fuel pump run) picks up the same temperature as inside of the car. He replaced his main relay and his car worked fine afterwards. He didn't say it's that problem to be exact for VW but it was his problem for the Honda Accord... It's maybe something we need to look at/ replace and see if the problem persists... Best of luck to you! Ghursion from South Africa

Replace the coolant temprature sensor Ayman from Yemen

Submitted: 18/08/2016 16:27:48 | ID: 134450

Answer this question

Noel, South Africa

Volkswagen Polo

Good Day My name is Noel and I am from South Africa Gauteng Johannesburg, I got a v w polo classic sedan 2 L 2005,I took the car to auto electrician to fix the car's wires that was bitten by a rat. now the car is back, when you put the car in reverse gear the dash lights comes on, no reverse lights please help

Submitted: 12/08/2016 10:13:50 | ID: 134303

Answer this question

George, South Africa

Volkswagen Polo

Hi My polo classic sedan 1.4 2003 bby always stalls while driving after 10 to 15 kilometres. I always park on the side of the road and wait for 1 to 2 minutes before I start the engine again. I would like to know what should be the problem here as it is very stressing as I always have a problem when I am about to hit the road.

Submitted: 11/08/2016 10:45:27 | ID: 134278

Answer this question

Kgotso, South Africa

Volkswagen Polo

Hi! my name is Kgotso I need help with my Polo trendline 2009 model.Its been a year now having this problem.Whenever I am driving my car especially slowly but using gear between 3-5,it struggles to move until I change to gear 2 it will then pick up,It will be cutting and giving a loud sound on the exhaust.It only tries to pick up when I press down accelerator,but sometimes will be still jerking.Also when I am not driving but while the engine is in motion,the sound on my exhaust will be cutting as if it running short of breath.i have also replaced the exhaust manifold which was cracked and changed plugs but the problem still continues.Kindly help I am really confused what to do.

Submitted: 11/08/2016 07:36:00 | ID: 134273

Answer this question

sakhetoa motaung, South Africa

Volkswagen Polo

hi I just recently bought Polo classic sedan comfort line 2004 .The problem is it makes a beeping noise and flashes the temp sign and oil even though the water and oil in the car is full to the brim and it also shakes when driving at a low gear and the steering gets tight as well as the accelerator which makes the car feel heavy. Please help .....you can email me the answers . Thanks Your sincerely Sakhetoa Motaung

Submitted: 10/08/2016 23:25:46 | ID: 134271

Answer this question

mphaka, South Africa

Volkswagen Polo

Polo gearbox refuses to engage in gear 1,3,5 and reverse gear what is the problem.

Submitted: 21/07/2016 14:54:05 | ID: 133700

Answer this question

Blaise, South Africa

Volkswagen Polo

good day, I have a polo 6 2010 1.6 TDi. It has 112 000km on the clock and FSH. This morning I woke up and couldn't engage reverse, any ideas on what the problem could be? My motor planned just ended 3 months ago. All the other gears engage easily, only having trouble engaging reverse. Thanks

Submitted: 20/07/2016 07:22:19 | ID: 133666

Answer this question

Morapedi, South Africa

Volkswagen Polo

Hi Sir\Madam,,,,my name is KENNEDY,I'm driving with Polo Vivo 2007 Model,it always gives me problem with overheating,I thought it's a fan switch Bt I replaced it.I jst don't know what exactly the prblm is,because the fan doesn't run.help me to find the problem.

Submitted: 20/07/2016 05:58:51 | ID: 133665

Answer this question

Thole, South Africa

Volkswagen Polo

My 1998 Polo Classic tends to jerk and loose power when it is cold outside or when driving in cold rainy weather. In sunny weather the car drives like a brand spanking new car!!!! Please assist if possible. Thanks

Submitted: 16/07/2016 19:12:33 | ID: 133576

Answer this question